Flyttar!

Iom inköpet av iPhonen så byter jag bloggplats till blogspot! Här är mitt nya hem!


Jag har kommit till insikt... nybyggarångesten är här!

De senaste dagarna så har vi funderat funderat och funderat på den där husvagnen. Den har varit i mina tankar nästan konstant sedan sist vi såg den. Vi har vägt fördelar mot nackdelar osv. Till slut kom jag till insikt att anledningen till att jag så himla gärna vill ha husvagnen är för att det inte är iordning hemma i huset. Att det är översvämmat med saker, att vi inte har några förrådsutrymmen, att inte inredandet av övervåningen är påbörjad, att trädgården inte är påbörjad och att förrådet inte är klart. Att komma hem till ett oftast stökigt hus, med saker överallt, verktyg under trappan och i köket, tvättställning i vardagsrummet, strykbräda i matsalen osv gör mig tokig och att köpa husvagnen skulle vara en chans att "komma bort" på ett enklare sätt än med tältvagnen.

Missförstå mig inte, jag älskar vårat nya hus!! Jag trivs verkligen att vara där och vill inte gärna lämna huset egentligen. Men avsaknaden av övervåningen, förråd utomhus osv gör mig frustrerad. Även om jag städar undan varje dag så kryper "grejerna" fram och till slut står man där i ett hav med prylar, leksaker och kläder. Jag vill ha ett arbetsrum där fotoprylarna kan samsas med räkningar, kataloger, tidningar, symaskin osv. ett större sovrum eller klädkammare för alla kläder. Ett ställe där vi kan ha dammsugaren smidigt, tvättställning osv. Jag vill ha ett hus där alla saker äntligen får sin plats.


Insikten om att "jag vill köpa husvagn för att det är så rörigt och inte iordning hemma" har fått mig att försöka dra ur tummen på både mig och maken. Att sätta igång med att slutföra sånt vi har börjat med (prio 1 vedförråd) och påbörja andra viktiga saker - mur bakom huset för slänten. I september är det dags för påbörjande av iordningställande av vinden(!!).


Men samtidigt är det så himla mycket annat jag vill få gjort. Jag vill ha ett "nedgrävt" förråd rakt framför huset. Taket på förrådet skall vara en stoor altan då där är kvällsol. Eventuellt övergår altanen till vanligt plasttak och blir carport för 2 bilar. Eller ev till tak med sedum på (växt-tak). Under altanen så är det ett murat förråd samt utrymme för cyklar, sopkärl, kompost. När man har en så jobbig tomt som vi har så gäller det att utnyttja nivåskillnaderna till max. Det finns ingen anledning för oss att spendera värdefull platt yta till att sätta ett förråd på. Att ha gräsmatta och utrymme för grönsaksodling är mycket viktigare. De 4 pallkragarna vi har odlat i nu i sommar räcker inte till.


Men allt vi vill göra kräver tid och pengar. Utan pengar så får man göra jobbet själv och då tar allt 100 år och man får inte tid till att "leva". Dessutom så tappar man lusten snabbt och då kommer ångesten igen - man har påbörjat något men man orkar inte slutföra det - och så blir det en ond cirkel.Med detta sagt så är dealen inför helgen så här:


Om det inte regnar så skall vi påbörja arbetet med muren eller försöka göra klart vedförrådet. Vi (eller åtminstone jag!) är så sjukt trött på att mura med lecablocken... Jag börjar hellre med att bygga muren bakom huset..... :D


Om det regnar så börjar vi med att plocka iordning allt som vi behöver ha inför resan. En av de stora nackdelarna med tältvagnen är att man inte kan packa i förväg. Stolar, bord osv finns i vagnen, men kläder, prylar, mat osv packas i bilen och kan därför inte göras i förväg... Stor nackdel och stressfaktor för mig som vill ha koll på saker och ting.


Så det är med stor värk i hjärtat så lägger vi ner alla tankar vi haft på att köpa husvagnen med stort H. Även om vi är nästan säkra på att vi kunde ha fått den till skambud så löser den inte de problem vi egentligen har. Vi måste ta tag i andra saker hemma först och kanske köpa den nästa höst... den finns säkert kvar på samma ställe då.... :)


Man ska ha husvagn...

Vi har en tältvagn. Den är himla käck på alla sätt och vis men visst har den några nackdelar. Innan vi köpte tältvagnen så letade vi efter husvagn. Ville ha en där man slapp bädda upp och ner och som inte var mörk och alltför gammal.

Vi hittade en vagn som vi föll fullständigt pladask för. Polar 550 GLE High back årsmodell 92. Pris... 109 000!!! Helt galet och vi drog öronen åt oss och köpte en splajdans ny Combi Camp för halva priset. Med tältvagnen så slipper vi fuktskador, bökig uppställning och en herrans massa annat.

Idag gick vi tidigare från jobbet för att leta efter begagnade tältpinnar. Vi skall sy ett soltak till tältvagnen och var på jakt efter 3 tältpinnar, justerbara i höjd och med "spetsar" upptill för att kunna fästa öljetter i.

När vi ändå var i husvagnsbutiken så tog vi en snabb kik bland begagnatvagnarna. Jag var på väg in i en Solifer som jag tyckte jag kände igen men innan jag gick in så vände jag mig om och fick syn på något jag kände igen. Färgen, illblå, high back och modellnamnet 550 GLE High back... OJOJOJ! Här står vår kärlek sedan 2 år tillbaka! Ropade till mig maken och gick in i vagnen. Lika fräsch och luftig som sist. Inga konstiga lukter eller annat. Men priset då? 75 000!!

Lyriska gick vi runt i vagnen och klämde och kände på allt. Dusch, varmvatten, överslaf, hel rostfri diskbänk med 3-lågig gasol i ett, golvvärme, spotlights istället för de fransbeprydda dingel-dongel-lamporna... Wow. Här är han - vår husvagnsskärlek! Ber om ursäkt för bilderna, de är tagna av en lyrisk tjej med iPhone... ;)

Längst bak - överslaf och dubbelsäng. Tänkte slänga ut bordet och dynorna och lägga in en annan sorts madrass och ribbotten från IKEA. Överslafen kan dottern sova på i minst 7 år... Man stänger till sovkammaren där listen är till höger i bild. Det innebär att man har en stor(!)garderob i sovrummet och att man inte får skjutdörren precis vid sängen. Perfekt!U-soffan fram i vagnen. Stor rostfri diskbänk med gaslågor och diskho. Fläkt som går upp på taket! Till höger kylskåp med frysfack och "bakom" oss till vänster finns badrummet.


Bättre bild på köksdelen.


Badrum med gott om skåp och dusch! Kasett-toa givetvis.


Rumpan på vagnen.Pratade lite med en försäljare. Nya dynor är beställda till vagnen. Vi kan få välja färg m.m men då kan vi inte pruta på priset. Tältvagnen vill de inte ha i inbyte. Nya dynor kommer efter semestern. Eller så sänks priset med 7000 kr.

Enligt transportstyrelsen så har de ägt vagnen i.... andas.... FYRA ÅR!!! Så antingen är det något fel på den, eller så passar den inte folk... förutom oss då. Vilket är konstigt eftersom att det är en standardvagn som borde passa de flesta som har 2 barn och inte kan köpa vagn för flera hundra tusen... 4 år hos dem bör innebära att man borde kunna pruta priset rejält. Lägga ett skambud till hösten. Men vi får se. Livet är enkelt med en tältvagn och nu skall vi ju ner i europa med den. Vi längtar oerhört!!!

Sen åkte vi vidare till nästa husvagnsaffär och fick en ny kärlek. Såg prislappen. Rös, men gick in ändå. WOW!
Sicken vagn. Sittgrupp fram. I mitten av vagnen en dubbelsäng, längst bak våningssäng och badrum. Lyx! Spna in...Bilderna är kassa och jag har inte tagit dem.

Vagnen kostar 314 000 på rea och är 680 lång... hehehe. Så drömma kan man. Efter att ha sett denna verkliga lyxstuga på hjul så kändes Polaren helt plötsligt i klass med vår tältvagn........... :DRSS 2.0