Man ska ha husvagn...

Vi har en tältvagn. Den är himla käck på alla sätt och vis men visst har den några nackdelar. Innan vi köpte tältvagnen så letade vi efter husvagn. Ville ha en där man slapp bädda upp och ner och som inte var mörk och alltför gammal.

Vi hittade en vagn som vi föll fullständigt pladask för. Polar 550 GLE High back årsmodell 92. Pris... 109 000!!! Helt galet och vi drog öronen åt oss och köpte en splajdans ny Combi Camp för halva priset. Med tältvagnen så slipper vi fuktskador, bökig uppställning och en herrans massa annat.

Idag gick vi tidigare från jobbet för att leta efter begagnade tältpinnar. Vi skall sy ett soltak till tältvagnen och var på jakt efter 3 tältpinnar, justerbara i höjd och med "spetsar" upptill för att kunna fästa öljetter i.

När vi ändå var i husvagnsbutiken så tog vi en snabb kik bland begagnatvagnarna. Jag var på väg in i en Solifer som jag tyckte jag kände igen men innan jag gick in så vände jag mig om och fick syn på något jag kände igen. Färgen, illblå, high back och modellnamnet 550 GLE High back... OJOJOJ! Här står vår kärlek sedan 2 år tillbaka! Ropade till mig maken och gick in i vagnen. Lika fräsch och luftig som sist. Inga konstiga lukter eller annat. Men priset då? 75 000!!

Lyriska gick vi runt i vagnen och klämde och kände på allt. Dusch, varmvatten, överslaf, hel rostfri diskbänk med 3-lågig gasol i ett, golvvärme, spotlights istället för de fransbeprydda dingel-dongel-lamporna... Wow. Här är han - vår husvagnsskärlek! Ber om ursäkt för bilderna, de är tagna av en lyrisk tjej med iPhone... ;)

Längst bak - överslaf och dubbelsäng. Tänkte slänga ut bordet och dynorna och lägga in en annan sorts madrass och ribbotten från IKEA. Överslafen kan dottern sova på i minst 7 år... Man stänger till sovkammaren där listen är till höger i bild. Det innebär att man har en stor(!)garderob i sovrummet och att man inte får skjutdörren precis vid sängen. Perfekt!U-soffan fram i vagnen. Stor rostfri diskbänk med gaslågor och diskho. Fläkt som går upp på taket! Till höger kylskåp med frysfack och "bakom" oss till vänster finns badrummet.


Bättre bild på köksdelen.


Badrum med gott om skåp och dusch! Kasett-toa givetvis.


Rumpan på vagnen.Pratade lite med en försäljare. Nya dynor är beställda till vagnen. Vi kan få välja färg m.m men då kan vi inte pruta på priset. Tältvagnen vill de inte ha i inbyte. Nya dynor kommer efter semestern. Eller så sänks priset med 7000 kr.

Enligt transportstyrelsen så har de ägt vagnen i.... andas.... FYRA ÅR!!! Så antingen är det något fel på den, eller så passar den inte folk... förutom oss då. Vilket är konstigt eftersom att det är en standardvagn som borde passa de flesta som har 2 barn och inte kan köpa vagn för flera hundra tusen... 4 år hos dem bör innebära att man borde kunna pruta priset rejält. Lägga ett skambud till hösten. Men vi får se. Livet är enkelt med en tältvagn och nu skall vi ju ner i europa med den. Vi längtar oerhört!!!

Sen åkte vi vidare till nästa husvagnsaffär och fick en ny kärlek. Såg prislappen. Rös, men gick in ändå. WOW!
Sicken vagn. Sittgrupp fram. I mitten av vagnen en dubbelsäng, längst bak våningssäng och badrum. Lyx! Spna in...Bilderna är kassa och jag har inte tagit dem.

Vagnen kostar 314 000 på rea och är 680 lång... hehehe. Så drömma kan man. Efter att ha sett denna verkliga lyxstuga på hjul så kändes Polaren helt plötsligt i klass med vår tältvagn........... :DHär kan du lämna en kommentar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0